Sök produkt

Webbutik
Sadlar - Nya
Sadlar - Begagnade
Tillbehör
Erbjudanden
Nyinkommet

Avancerad sökning
Visa kundvagn
Till startsida

Övrigt
Om Sadelmagasinet
Sadelinpassning
Låna hem sadlar
Sadelmakeri
Vill du sälja din sadel?
Köpvillkor
Avbetalning
Kontakt/Butik/Öppettider

Alla priser
är inkl. moms

EuroCard / MasterCard Maestro Visa Visa Electron Kreditor (SE)
Sadelinpassning PrintTa fram det bästa av din häst och dig själv!

Förr i tiden köpte man en sadel och utgick från att den passade och att den så skulle göra resten av hästens liv. Idag vet vi att hästar växer och ändrar form när vi tränar dem. Med en rätt inpassad sadel ger man hästen de bästa förutsättningarna att arbeta rätt och röra sig fritt. Det är även viktigt att du som ryttare placeras rätt i sadeln så att du kan inverka med små lätta hjälper och vara ett med hästen.

Vi erbjuder sadelinpassning till dig och din häst. För oss spelar det ingen roll om du vill kontrollera din nuvarande sadel eller är intresserad av att köpa en ny eller begagnad. Om du vill tar vi med oss 8-12 sadlar som kan tänkas passa din häst för provning. Vi har ett stort lager begagnade sadlar och vi är garanterat opartiska då det inte är vi som äger dessa sadlar.Charlotte Frisch Har diplom från Engelska Society of Master Saddlers. Charlotte är mycket duktig på måttning av Equipe, Prestige och Butet men givetvis även en klippa på övriga märken efter många års erfarenhet. Förutom en gedigen kunskap om sadelinpassning är Charlotte diplomerad C-tränare i dressyr. Charlotte driver sin verksamhet på Lennartsnäs ridanläggning i Kungsängen och för den som vill finns det möjlighet att åka till Lennartsnäs med sin häst för sadelutprovning. För långväga ekipage kan det finnas möjlighet till övernattning. För bokning av hembesök eller för att komma till Lennartsnäs, kontakta Charlotte 070-6691907 eller charlotte@sadelmagasinet.se

Camilla Andersson har flerårig erfarenhet av sadelutprovningar. Camilla har även hon gått utbildning hos Peter Winslow och har flertalet utbildningar/kurser från bl.a. Prestige, Draupnir och Equipe och har certifikat från Bates och Wintec.
Telefon: 070-665 65 39, email: camilla@homestudio.nu


Ewa Cederlöf är utbildad hos Nordiska Sadelmakarkåren vilket är den svenska motsvarigheten till ovanstående utbildning. Ewa har stor erfarenhet av en mängd olika märken.
Telefon: 0709-28 44 95, email: ewac@equiland.se


Ann Josefsson är utbildad hos Engelska Society of Master Saddlers. Det är en gedigen utbildning med teoretisk och praktisk examination. Det tar minst tre år att bli godkänd sadelinpassare och varje sadelinpassare måste registrera sig varje år hos Society of Master Saddlers. För att kunskaperna alltid ska vara "up to date" hålls obligatoriska kurser vartannat år.
Telefon: 070-299 82 09, mejl: ann@sadelmagasinet.se.


Prislista:

Sadelinpassning - Hembesök eller inpassning hos Charlotte: Gäller för en typ av sadel. Önskas fler än en typ av sadel utprovad (t ex. både hopp- och dressyrsadel) till samma häst tillkommer 600 kr/sadel.

Vardagar 09:00-17:00 : 2 000 kr
Vardagar efter kl 17:00 samt helger: 2 500 kr

Avgiften avser ett besök. I de fall där ett återbesök krävs tex om kundens önskemål ändras eller omständigheter som inte kan påverkas av sadelinpassaren uppstår debiteras återbesök med 1000kr.

Reseersättning räknat från och till butiken i Sollentuna 50 kr/mil tillkommer till alla besök.

Kontroll av befintlig sadel - Hembesök:
Vardagar 09:00-17:00: 800 kr.
Vardagar efter kl 17:00 samt helger: 1200 kr

Reseersättning 50kr/mil tillkommer.

Rådgivning - På plats i stall: Startkostnad 300 kr och då ingår 15 minuters rådgivning. Därefter 200 kr per påbörjad 15-minuters period. Denna taxa tillämpar vi till exempel när vi är ute på bokade besök och stallkompisen kommer på att hen också behöver hjälp/rådgivning om sin sadels lämplighet. Reseersättning delas mellan stallkamraterna.

 
                                                                                                                                                                                                                                                                             
Sadelmagasinet i Sverige AB  -  Landsvägen 30  -  192 72 Sollentuna
Tel. 08-270 470 telefontid: Mån, Ons, Fre 10:30-12:00  -  E-mail: butik@sadelmagasinet.se  -  Org.nr.: 556773-1624