Sadelutprovning

Ta fram det bästa av din häst och dig själv!

Förr i tiden köpte man en sadel och utgick från att den passade och att den så skulle göra resten av hästens liv. Idag vet vi att hästar växer och ändrar form när vi tränar dem. Med en rätt inpassad sadel ger man hästen de bästa förutsättningarna att arbeta rätt och röra sig fritt. Det är även viktigt att du som ryttare placeras rätt i sadeln så att du kan inverka med små lätta hjälper och vara ett med hästen. Vi provar i huvudsak ut sadlar över 10 000 kronor.

Vi erbjuder sadelinpassning till dig och din häst. För oss spelar det ingen roll om du vill kontrollera din nuvarande sadel eller är intresserad av att köpa en ny eller begagnad. Om du vill tar vi med oss 8-12 sadlar som kan tänkas passa din häst för provning. Vi har ett stort lager nya och begagnade begagnade sadlar. Du är också välkommen med din häst till vår butik på Brunmåla hästklinik i Täby eller Åsumsgård i Sjöbo. Du kan provrida i ridhuset med våra professionella sadelutprovare. Efter utprovningen har du möjlighet att ha sadeln/sadlarna hemma för påseende 5 dagar, har sadeln/sadlarna inte återlämnats inom 7 dgr från utlåningstillfället kommer sadeln/sadlarna faktureras i sin helhet. Känner du dig osäker har du möjlighet att hyra sadeln, om det är en sadel som butiken äger, se vårat erbjudande om hyrsystem.

Du kan boka tider för sadelinpassningar i Brunmåla och i Sjöbo [här]

VID AVBOKNING SENARE ÄN 24 H INNAN UTSATT TID FAKTURERAS HALVA PROVNINGSAVGIFTEN.

Sadelutprovare

Ellinor Engeström är utbildad och certifierad av UPH. Telefon: 070-888 49 34, email: [email protected]

Ewa Cederlöf är utbildad hos Nordiska Sadelmakarkåren vilket är den svenska motsvarigheten till ovanstående utbildning. Ewa har stor erfarenhet av en mängd olika märken. Telefon: 0709-28 44 95, email: [email protected]

Camilla Andersson har flerårig erfarenhet av sadelutprovningar. Camilla har även hon gått utbildning hos Peter Winslow och har flertalet utbildningar/kurser från bl.a. Prestige, Draupnir och Equipe och har certifikat från Bates och Wintec. Telefon: 070-665 65 39, email: [email protected]

Sophie Öhgren är utbildad och certifierad av UPH. Jobbar aktivt med häst, ryttare och sadel. Sophie utgår ifrån butiken i Sjöbo! Telefon: 070 590 01 32, email: [email protected]

Prislista:

Sadelinpassning - i Butiken: Gäller för en typ av sadel. Önskas fler än en typ av sadel utprovad (t ex. både hopp- och dressyrsadel) till samma häst tillkommer 600 kr/sadel.

Vardagar 09:00-17:00 : 1 000 kr Vardagar från kl 17:00 samt helger och röda dagar: 1 500 kr

Sadel inpassning i samband med stoppning 600 kr Kontroll av nuvarande/hyrd sadel 600 kr

Sadelinpassning - Hembesök: Gäller för en typ av sadel. Önskas fler än en typ av sadel utprovad (t ex. både hopp- och dressyrsadel) till samma häst tillkommer 600 kr/sadel.

Vardagar 09:00-17:00 : 2 000 kr Vardagar efter kl 17:00 samt helger: 2 500 kr

Avgiften avser ett besök. I de fall där ett återbesök krävs tex om kundens önskemål ändras eller omständigheter som inte kan påverkas av sadelinpassaren uppstår debiteras återbesök med 1000kr.

Reseersättning räknat från och till butiken i Täby 50 kr/mil tillkommer till alla besök.

Kontroll av befintlig sadel - Hembesök: Vardagar 09:00-17:00: 800 kr. Vardagar efter kl 17:00 samt helger: 1200 kr

Reseersättning 50kr/mil tillkommer.

Rådgivning - På plats i stall: Startkostnad 300 kr och då ingår 15 minuters rådgivning. Därefter 200 kr per påbörjad 15-minuters period. Denna taxa tillämpar vi till exempel när vi är ute på bokade besök och stallkompisen kommer på att hen också behöver hjälp/rådgivning om sin sadels lämplighet. Reseersättning delas mellan stallkamraterna.