pålitlig och säker

Sadelförmedling

Med räckvidd över hela Sverige får du en stor marknadsplats för din sadel du lämnar på försäljning.

Sadlar

Se vårt utbud här!

Sadelutprovning

Boka tid här!

Sadelakademin

Information och studier om sadlar

Butiker

Öppettider / kontakt

Sadelförmedling

Sälj din sadel snabbt och säkert, till rätt pris. Dra fördel av vårt omfattande säljnätverk och undvik krångel med att sälja på egen hand

Hur kul är det egentligen att sitta och vänta på en spekulant som aldrig kom? Skicka en sadel mot postförskott som aldrig hämtas ut? Eller ännu värre – skicka en sadel på prov och aldrig någonsin få se varken pengar eller sadel igen. Låt Sadelmagasinet göra jobbet istället så hinner du ut på en extra tur i skogen med hästen. Dessutom har Sadelmagasinet ett brett kontaktnät och får många förfrågningar från kunder som letar sadel.

Det bästa av allt – vi försäkrar och tar hand om sadeln under hela försäljningen.

Vi tar gärna emot sadlar av märken så som; Amerigo, Anatomica, Antares, Bruno Del Grange (hopp), Childeric, Connector, CWD, Equipe, Erreplus, Frank Baines, Butet, Lippo, Custom, Passier,  Pessoa, Ikonic, Renaissance och Prestige.

Om du vill skicka din sadel till oss för försäljning, vänligen kontakta oss i förväg så vi kan stämma av att vi kan ta emot just din sadel. Vi mailar dig en fraktsedel att skicka sadeln med. Du debiteras för fraktkostnad ( enligt gällande pris), vänligen observera gällande villkor för storlek på kartong ( max höjd 50 cm, max bredd 50 cm , max längd 70 cm, max vikt 20 kg), överstiger måtten de har vi rätt att debitera dig för merkostnaden för frakt. Vi har ej möjlighet att åka ut och hämta paket som levereras till uthämtningsställen, därav är det viktigt att använda fraktsedel från oss. Vi tar emot högkvalitativa sadelmärken (generellt över 15000kr).

Vi gör avtalet digitalt när din sadel har kommit till oss, du får avtalet per mejl och bekräftar det elektroniskt.

Vi berättar gärna mer om hur försäljningsuppdraget går till. Kontakta oss om du funderar på att sälja din sadel!

Pengar utbetalas ca 30 dagar efter att din sadel blivit såld, då aviseras du vis sms eller mejl att pengar är påväg.

Försäljningsavtal

Vi gör ett digitalt avtal på försäljningen som skickas via mejl, detta gäller även som inlämningskvitto. Du godkänner villkoren direkt i mejlet

Genom att logga in på hemsidan ser du dina sadlar till försäljning. Vårt mål är att du ska kunna skicka frågor om försäljningen, prisändringar etc. direkt genom systemet. 

Försäljning

Provisionen vid försäljning är 25%, dock har vi en minimumprovision på 2500kr. Pengar vid såld sadel betalas ut ca 30 dagar efter försäljning, då minus provisionen. Observera att du behöver lämna kontouppgifter på dina sidor för att utbetalning ska kunna ske. 

Inkasso och skulder

Sadelmagasinet hanterar all betalning vid försäljning av din sadel. I händelse av stöld eller skada på försäljningssadel står Sadelmagasinet som ansvariga för kontakt med inkassobolag samt utkräva ersättning från den som orsakat skadan. 

Bedömning av sadelns skick, dolda fel samt mindre reparationsarbeten

Sadelägaren ansvarar för att sadeln de vill sälja är i gott skick, dolda fel ligger på sägarens ansvar. Vi som förmedlare har rätt att kontrollera sadeln och vid misstanke om defekter som hindrar försäljning, säga upp försäljningsavtalet.

Om sadeln är äldre än 5 år och/eller inte har någon bomgaranti kvar behöver sadeln genomgå en bomkontroll hos våran sadelmakare (kostnad 700 kr som bekostas av kund).

 

uppsägning av försäljningsavtal

Om ägaren säger upp försäljningsavtalet innan sadeln är såld, debiteras ägaren med 500kr för annonseringsarbete (med undantag för då sadeln varit på försäljning i mer än ett år hos Sadelmagasinet). Sadelmagasinet har i sin tur två (2) veckor på sig att återhämta sadel från provning eller om sadeln för tillfället befinner sig i en annan butik. Skulle sadeln vara på prov hos eventuell köpare vill vi att ägaren specificerar om sadeln får säljas eller ska hämtas tillbaka. 

Tidsaspekt

Den genomsnittliga försäljningstiden/efterfrågan för en sadel varierar mellan sadelmärke. Även om efterfrågan på sadlar är beständig kan vi inte garantera försäljning inom en bestämd tid. Vänligen kontakta alltid butiken innan du lämnar in för att se aktuell efterfrågan på just din sadel. Det är i allas intressen att sadeln säljs inom rimlig tid och till rätt pris. 

slider1

9 goda anledningar till att sälja din sadel hos Sadelmagasinet!

Vi ansvarar för sadeln under försäljningen

Vi har samlat alla tjänster i ett helhetskoncept

Vi har en stor variation på sadelmärken och god omsättning

Vi investerar i marknadsföring och har en väl uppdaterad hemsida

2 butiker och 4 sadelutprovare garanterar bred tillgänglighet ut till kund

Våra butiker har stort fokus på säkerhet i enlighet med försäkringsbolagens krav

Vi har professionell personal och lägger stor vikt vid kundservice

Våra tjänster är både flexibla och pålitliga

Du kan välja att finansiera ditt köp via avbetalning oavsett sadel

se vårt sadelutbud

Boka tid för sadelutprovning

1 amerigo trans e1575402956463
logo prestige
childeric
5ae878ad119f7 EQUIPE logo
1 equest trans e1575756851849
5ae8716d9a6c9 images1
passier e1575415703820
logo antares sellier 1
renaissance 1
kent and masters logo
BlackCountrySaddle 600x315 e1575416417161
erreplus e1575756888521
logo black sadleM

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com