Professionella

Sadeltjänster i Angarn

Omstoppning, reparationer och bomändringar

Sadlar

Se vårt utbud här!

Sadelutprovning

Boka tid här!

Butiker

Öppetider / kontakt

Sadelmakeri

Omstoppningar, reparationer och bomändringar 

Samarbetspartner Sadelmakare Anna Isberg

Anna Isberg är baserad i Sigtuna och är utbildad sadelmakare på Tärnsjö Sadelmakeriskola sedan 2018.

Anna hjälper oss med arbeten så som bomkoll, omstoppning och lagning av sadlar. Tack vare samarbetet med Anna kan vi erbjuda sadelmakeritjänster varje vecka. Boka omstoppning, bomändring eller lagning via kontakt med Sadelmagasinet så sköter vi resten. På plats i Angarn kan sadelmakaren även göra kontroll av både häst och sadel samt göra enklare justeringar på plats. Kontakta oss eller klicka dig direkt in i kalendern för tidsbokning. Du kan även boka tid direkt med Anna Isberg 070-714 72 91.

Bomändringar av märken så som Prestige, Erreplus, Renaissance, Equiline och Lippo kan göras direkt i butik.

 

En välskött sadel har längre livslängd

En bra sadel är avgörande för ekipagets prestation och hästens hälsa. Det är en god idé att regelbundet kolla över din sadel i stoppning, interiör och stroppar etc. En välskött sadel har längre livslängd och behåller sadelns värde. Dagligt underhåll i form av rengöring samt genomgång av sadelns utsida. Synligt smuts och fukt bör rengöras direkt efter användning.

OBS! Vid omstoppning eller underhåll av hyrsadlar lämnas dessa till Sadelmagasinet. Du kan alltså inte låta någon utomstående göra arbeten på sadeln under pågående hyrperiod/provperiod. Kontakta butiken vid råd och behov av justeringar.

I vår webbshop hittar du samtliga lädervårdsprodukter till de märken vi är återförsäljare av. För nya sadlar använd produkter som rekommenderas av sadeltillvekaren. Hos vissa tillverkare kan användning av felaktiga produkter medföra utebliven garanti på läder.


Toppstoppning, hur ofta? Fördelar? Materialval?

Det är bra att kontrollera sin ullstoppade sadel ca 1 gång per år. För att behålla eller anpassa passform på en ullstoppad sadel gäller det att underhålla materialet. Oftast räcker det med en toppstoppning för mindre justeringar. Har ullen blivit utsatt för fukt, vassa sadelhängare eller blivit mycket ojämn och klumpig rekommenderas att all ull byts ut vid en så kallas hel omstoppning.

Nya sadlar ska även de kollas efter ca 1-3 månaders användning då stoppningen ska sätta sig efter hästen. Då är det en toppstoppning som gäller. Vi använder material av hög kvalitét, med ull rekommenderad av respektive sadelmärke.

Bomändring - ingår vid köp*

Båda våra butiker har bomändringsmaskiner för sadelmärken som bomändras via omvärmning så som Prestige, Erreplus, Equiline, Renaissance mfl. Vid köp av ny eller begagnad sadel ingår omvärmning i köpet*. Vi kan även erbjuda oss att ombesörja bomändring av b.la. Equipe och Amerigo via auktoriserade sadelmakare mot en kostnad.

* Bomändring som genomförs i samband med köp utförs utan extra kostnad. Det medföljer alltså ej en gratis bomändring att använda vid senare tillfälle.

Lämna och hämta din sadel i butik

Du är välkommen att lämna in din sadel för omstoppning eller andra sadelmakeriarbeten direkt i butik. Vi ombesörjer även kontakt och skick av sadlar till respektive fabrik vid reklamationer och garantiarbeten. Kontakta butiken i förväg för mer info. Vid inlämning av sadeln, beskriv noga vad du vill att sadelmakaren ska göra. Se prislistan på sadelmakeriarbeten eller kontakta oss för prisförfrågan.

satulacom merkki3 1

Sadelmakarens prislista:

  • Bomändring 1800 kr
  • Toppstoppning 800-1800 kr
  • Helomstoppning 2650 kr
  • Stroppbyte långa 420 kr styck
  • stroppbyte korta 370 kr styck
  • Bomkontroll 700 kr
  • Övriga arbeten pris efter överenskommelse.

se vårt sadelutbud

Boka tid för sadelutprovning

1 amerigo trans e1575402956463
logo prestige
childeric
5ae878ad119f7 EQUIPE logo
1 equest trans e1575756851849
5ae8716d9a6c9 images1
passier e1575415703820
logo antares sellier 1
renaissance 1
kent and masters logo
BlackCountrySaddle 600x315 e1575416417161
erreplus e1575756888521
logo black sadleM

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com