satula-akatemia

Sadelutprovning

Sadelutprovning – Dressyrsadel till Finsk häst där ryttaren önskar Close Contact och bogfrihet

Bakgrund:

Finsk häst med bred och platt rygg, bred manke samt breda, rörliga bogar. Hästen behöver en sadel som ger frihet kring bogbladen samt är kort i sin anläggningsyta.

Ekipaget tränar dressyr, ryttaren önskar komma nära hästen i utan att sitta fast samtidigt som sadeln ska erbjuda ryttaren ett lagomt stöd.

Utprovning:

Här valdes av häst och ryttare en Renaissance Iberico T K dressyrsadel i 17’’ bomvidd 34 med latex panel (sadeln har en sk. Iberisk panel som är mer utlagd över ryggen vilket bidrar till stabilitet).

Hästen trivs allra bäst med Prestige RP-gjord som erbjuder elasticitet samt en tunn Acavallo memoryfoam pad mellan sadel och schabrak.

Ryttaren Petra Ulmonen beskriver sin erfarenhet av sadelns egenskaper så här: Renaissance F2 T K Iberico är utformad så att det är lätt för ryttaren att hitta rätt läge för bäckenet. Sadeln har inga stora stöd för att styra ryttarens ben, jag har plats att sitta i naturlig balans utan att klämmas in i sadeln. Detta gör det enkelt för ryttaren att sitta självständigt och förfinar min påverkan på hästen.

Linkki ratsastus 1
Linkki ratsastus 2