Låt oss hjälpa dig hitta rätt sadel

För ett säkert sadelköp

Möjlighet att prova sadeln hemma i lugn och ro

Sadlar

Se vårt utbud här!

Sadelutprovning

Boka tid här!

Sadelakademin

Information och studier om sadlar

Butiker

Öppettider / kontakt

Köp av sadel

Hitta rätt sadel, prova i lugn och ro

Driften av Sadelmagasinet bygger på önskan att förbättra hästarnas välbefinnande. Vi finns så att varje ryttare kan prestera bättre och utvecklas oavsett nivå och mål.

Som alla ryttare vet är ridning en ganska komplex sport. Vårt mål är att göra ridningen lite enklare och hästarna gladare. Vi erbjuder ett urval av högkvalitativa sadlar- och sadeltjänster baserad på forskning och kontinuerlig utbildning.

Oavsett om du letar ny eller begagnad sadel är det viktigt att du provar sadeln ordentligt innan köp. Vi erbjuder alltid 4 dagars provtid till en låneavgift på 100kr/sadel. Du kan låna hem max 3 sadlar (varav max 2 nya) åt gången. Skulle du behöva prova något annat byter vi till en annan sadel utan extra kostnad. Du binder inte upp dig till köp när du provar sadlar hos oss. En korrekt sittande sadel är väsentligt för hästens välbefinnande. Vi har alltid hemma ett stort utbud av sadlar, märken och modeller för att öka chanserna att du hittar en bra sadel för dig och din häst.

Innan du bestämmer dig för att köpa sadel har du ett antal alternativ för att prova sadeln. Boka en utprovning, låna hem och prova själv eller hyr sadel via vårt hyrkoncept. Hyra en sadel kan vara ett bra alternativ då du är osäker på om sadeln kommer fungera över tid och vill ha längre provperiod, eller då behovet av sadel är under en begränsad tid.

Vi säljer även tillbehör till de märken vi säljer nya. Finns både i vår webbshop och i butik!

Vi säljer främst märkessadlar av hög kvalitét, både nytt och begagnat.

Sadlarnas bom och skick kontrolleras alltid utvändigt vid inlämning på försäljning. Vi har som standard att alla sadlar äldre än 5 år gör en mer noggrann bomkontroll innan de lämnas in för försäljning hos oss, speciellt de med träbom då de äldre tenderar att få slitage.

Utbudet av sadlar är alltid uppdaterat och du navigerar enkelt fram till rätt modell och storlek.

Observera att vissa sadlar kanske inte finns i butik just för tillfället, även om de står att den finns i butik. De kan då vara upptagna under pågående utprovning. För att få bekräftat att sadeln du är intresserad av är ledig, reservera den via hemsidan eller kontakta butiken så återkopplar vi med en bokningsbekräftelse.

Du kan låna hem sadlar från butiken eller få de skickade med DHL/Schenker.

Vi verifierar din identitet och upprättar låneavtal – betalning gör vi upp i efterhand. De sadlar du lånat i butik eller fått skickat till dig kan du lämna tillbaka i någon av våra butiker i Vallentuna/Sjöbo, alternativt skicka med vår retursedel.

Med Wasa Kredit kan du enkelt lägga upp ditt köp via avbetalning. Du väljer vad du vill betala i månaden.

Villkor för att prova sadlar
Låna i butik
 • Vi förbehåller oss rätten att verifiera kundens identitet och kreditvärdighet via Wasa Kredit.
 • Provperiod är 4 dagar innan köp.
 • Vid försenad återlämning av lånad sadel tas en kostnad om 50kr/dag ut. Om sadeln inte är tillbaka 7 dagar efter sista återlämningsdag debiteras sadeln i sin helhet.
 • När du lånar hem sadel på prov accepterar du våra provningsvillkor i det låneavtal som upprättas.
SKICKA SADLAR

Bor du långt bort? Vi skickar sadlar över hela Sverige. Du har 7 dagar på dig att prova sadeln från att den finns hos ombud. Välj leverans med DHL/Schenker i din bokning så får du vidare instruktioner. Vi förbehåller oss rätten att lägga upp ett köp hos Wasa Kredit som säkerhet för betalning under provningen. Läs mer om Wasa Kredit här. Kostnaden för att låna hem sadlar på prov är frakt på 280kr för 1 sadel enkel väg eller 395kr för två sadlar enkel väg. Du som kund står för fraktkostnaden båda hållen. Viktigt att sadlarna returneras med den retursedel som följer med i kartongen. Vi har ej möjlighet att hämta ut paket på annat vis. Sadeln på prov är kundens ansvar tills dess att sadeln är åter i butik. Se till att hemförsäkring täcker eventuella skador och stöld. Vill du behålla sadeln gör vi upp betalning av sadel och frakt i efterhand. Skickas sadeln tillbaka debiteras endast fraktkostnaden.

prestige main 1
Instruktioner vid prov av sadel

När du bokar sadlar för provning accepterar du våra provningsvillkor samt ansvarar för sadlarna tills de är åter i butik.

Hantera och transportera sadlar med försiktighet

 • Förvara sadeln på en sadelbock eller hängare i varmt utrymme
 • Vid prov av sadel bär inte kläder som kan repa eller skada sadeln
 • Förvara sadeln i ett låst utrymme som inte kan nås av t.ex katter
 • Om du byter koppjärn på sadel du har hemma för provning, se till att sätta ihop sadeln korrekt
 • Kom ihåg att du är ansvarig för sadeln du har hemma på prov. Du är därmed skyldig att kompensera för eventuella skador och slitage.

När du returnerar sadeln

 • Lämna tillbaka sadeln rengjord, använd ej glycerintvål. Torka av eventuell smuts med trasa.
 • Om sadeln inte är tillbaka senast provtidens sista dag och ingen annan överenskommelse har skett mellan butik och kund, har Sadelmagasinet rätt att debitera hyrkostnad alternativt hela sadeln om det inte är en hyrsadel.

Villkor, ansvar och återlämnande

Om sadeln inte återlämnas inom den överenskomna tiden eller om den förlängda provperioden inte avtalas ömsesidigt kommer vi att debitera dig för sadelhyran i enlighet med gällande hyrespris (finns på vår webbplats). Sadeln är säljarens egendom tills den är helt betald. Överträdelse av avtalsvillkor för underlåtenhet att betala sadel eller retursadel resulterar automatiskt i återhämtningsåtgärder. Vid problem rapporterar vi omedelbart brott med stulna sadlar till polisen.

Sadelmagasinet ansvarar inte för indirekta skador till följd av användning av sadlar. Såvida inget annat överenskommits åtar sig kunden, om det är nödvändigt, att återlämna  lånade sadlar senast provtidens sista dag.

 

se vårt sadelutbud

Boka tid för sadelutprovning

1 amerigo trans e1575402956463
logo prestige
childeric
5ae878ad119f7 EQUIPE logo
1 equest trans e1575756851849
5ae8716d9a6c9 images1
passier e1575415703820
logo antares sellier 1
renaissance 1
kent and masters logo
BlackCountrySaddle 600x315 e1575416417161
erreplus e1575756888521
logo black sadleM

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com