Amerigo

1 amerigo trans e1575402956463

Amerigo

Winning Technology!

Det är Schweizaren Peter Menet som är grundaren och designern bakom märket Amerigo. Amerigo sadlarna tillverkas av Equipe fabrik i Italien. Peter är en fenomenal häst människa och har många års erfarenhet att jobba med hästar och ryttare i den absoluta topp sporten. Produktutvecklingen tar hänsyn hästens biomekanik och vad som krävs för den optimala prestandan för varje enskilda gren utan att glömma hästens välmående och hälsa.

Amerigos ideologi grundar sig på att bommen måste matcha hästens rygg för att uppnå bästa möjliga passform och för att ryttaren ska hitta rätt balans i rörelse. Ryttarens vikt måste fördelas över området där hästen bäst kan bära den, så att den kan komma upp med ryggen, bära mer vikt på bakbenen och sträcka på överlinjen. När man anväder en sadel som gör att hästen kan arbeta ordentligt i förhållande till en annan som agerar mot rörelse, kommer det att hjälpa hästen att upprätthålla en positiv inställning till arbetet, prestera optimalt och hålla sig frisk längre.

Alla Amerigo sadlar har träbom  och är ullstoppade. Det finns många olika panelertyper så att sadlarna ska passa olika typer av hästar och ryttare. Sadlarna i Vega-serien har en syntetisk bom och metallfront.

Med eget mätsystem kan sadlarna även mått beställas.

 

Hemsida: https://www.amerigo-saddles.com/

Ryttare: https://www.amerigo-saddles.com/Discover-Amerigo-10574/Top-Rider-10577/

 

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com