Childeric

childeric

Childeric

Bespoke riding saddles of excellence, Made in France

Childeric Saddle Factory är ett franskt företag som grundades av Luc Childeric 1991, Luc har redan gått i pension, men han fortsätter att vara en konsult inom sadeltillverkning och varumärket har utvecklats på ett elegant och modernt sätt. Den grundläggande idén har kommit från att observera frigående hästar: hur man gör en sadel som inte begränsar hästens rörelse och ger ryttaren en bra balans och en trevlig känsla som gör att ryttaren kan arbeta så harmoniskt som möjligt

Därför lovar Childeric att sadeln kommer att ge användarna förtroende och effektivitet och garanterar en vinnande kombination genom förbättrad kommunikation mellan häst och ryttare.

Till exempel har varumärket ett av de mest avancerade beställningssystemen i världen, och sadlar kan anpassas vid beställning efter kundens krav när det gäller sätesstorlek, bredd, bomkonstruktion, paneler, kåpor, knästöd, stroppar och naturligtvis material och utseende. Bommen är gjord av trä och sätet kan vara antingen nubuckliknande buffel-läder för utmärkt fäste eller mjukt kalvskinn. För sadlar är det möjligt att till exempel välja en bom från en modell, kåpor och knästöd från en annan modell och paneler från en tredje.

Bomvidden på Childeric är inte anpassningsbar, men paneländringar kan ofta göras för att förbättra sadelpassningen när hästen ändras.
Tradionellt sett tänker de flesta på Childeric som en tillverkare av dressyrsadlar, men gradvis kommer populära hoppmodeller även till Sverige. Childerics sortiment kompletteras med anpassade stigläder, sadelgjordar och andra fantastiska tillbehör och lädervård.

 

Hemsida: https://www.childericsellier.com/en/

 

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com