Passier

passier e1575415703820

Passier

The Spirit of riding since 1867

I september 1867 började Georg Christian Passier sadeltillverkning i Hannover, Tyskland. Han skapade snabbt ett högkvalitativ produktionskoncept, och företaget blev snart hovleverantör för kungliga härskare. Passier fortsätter att representera traditionell tysk kvalitet med en kompromisslös tysk inställning och är ett av de tyska varumärkena som har stått för mest utveckling av sadlar bland tyska tillverkare. När sadelfabriken förstördes genom luftbombning 1945 följde den dåvarande generationens ledare Georg Passier sitt motto “Vi måste gå vidare” och återuppförde fabriken. Redan på 1950-talet exporterades hälften av fabrikens produktion.

Passier ägs fortfarande av samma familj som startade företaget, sadlarna är fortfarande handgjorda och man använder noggrant utvalda leverantörer som levererar högkvalitativt material och med uppmärksamhet på detaljer.

Sadlar var ursprungligen tillverkade av träbommar, men de åtföljdes också av syntetiska bommar. Bombredden kan anpassas av fabriken eller av sadelmakarna. Sadlarna är alltid ullstoppade och har en särskilt bra vidd för hög manke och kanal för ryggraden. Naturligtvis är det möjligt att anpassa sadlarnas utseende och andra funktioner enligt kundens önskemål.

Passier har ett mycket bra och mångsidigt urval av tillbehör med ett allt från exklusiva träns till sadelgjordar.

 

 

Hemsida: https://www.passier.com/en/start/

Ryttare: https://www.passier.com/en/partner/

 

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com