För en hållbar investering

Hyr din sadel

Möjligheten att byta sadel i takt med att hästen förändras. 

Sadlar

Se vårt utbud här!

Sadelutprovning

Boka tid här!

Sadelakademin

Information och studier om sadlar

Butiker

Öppettider / kontakt

HYR DIN SADEL!

Vi erbjuder uthyrning av sadlar. Det är ett behändigt sätt att göra ett säkert köp, med möjlighet att prova sadeln under 6 månader.

Att hyra sin sadel passar bra för unga hästar och ridskolor, men är mycket praktisk också för hästar som har varit skadade och vilat länge.

Vi hyr ut nya och begagnade sadlar från vårt stora sadelsortiment. På vår hemsida ser du vilka sadlar det är möjligt att hyra. Där kan du också söka efter specifika sadlar. Tyvärr kan vi inte hyra ut försäljningssadlar.

Vi gör alltid ett skriftligt kontrakt i samband med uthyrningen. Hyran betalas månatligen f.o.m. första uthyrnings dagen. Sadeln kan hyras högst 6 månader, efter det kan du endera köpa sadeln (hyran som har betalats in dras då av på sadelns pris), eller påbörja en ny hyrperiod. Observera att då en ny hyrperiod påbörjas ersätts inte tidigare hyran som har betalats under den föregående perioden ifall du köper sadeln. Du kan endast tillgodoräkna dig hyrorna du betalat på den akuella hyrsadel du vill köpa loss. Det går alltså inte att byta hyrsadel och tillgodoräkna sig betalda hyror på tidigare sadel. 

Sadeln ska returneras väl rengjord och putsad och i samma skick som då uthyrningen påbörjadesbortsett från normalt slitage. För eventuella skador som uppkommit blir du ersättningsskyldig för reparations kostnaderna eller den summa som sadeln minskar i värde. Om sadelnkonstateras oanvändbar blir du ersättningsskyldig i sin helhet.

Sadeln kan köpas när som helst under uthyrningsperioden till priset som finns i kontraktet, hyrorna som redan är betalda dras av på sadelns pris.  Det är möjligt att använda Wasa-delbetalning vid köp.

Vid uthyrningsperiodens slut står kunden för eventuella returnerings kostnader.

UTHYRNINGSPRISER

Sadelns försäljningspris: 0-15 000 kr, hyran: 1 000 kr/månad

Sadelns föräljningspris: 15 001-30 000 kr, hyran: 1 500 kr/månad

Sadelns försäljningspris över 30 001 kr, hyran 2 000 kr/månad

Sadelns försäljningspris över  50 001 kr, hyran 2 500 kr/månad

uthyrning och uthyrningsperiod

Hyran betalas månadsvis, för varje påbörjad hyrmånad. Brytdatum är det datum då du börjar hyra. Vid uppsägning av hyresavtal behöver hyrsadel vara åter i butik senast sista hyrdagen för den påbörjade hyrmånaden, se brytdatum.  Hyresperioden löper på max 6 månader, vartefter hyresavtalet kan förnyas eller sadeln köpas loss. 

Köpa loss hyrsadel

Hyrestagaren kan när som helst välja att köpa loss sadeln till angivet pris som sedan reduceras beroende på antalet inbetalda hyror. Du får med andra ord räkna av det du betalat i hyra för den aktuella sadeln inom hyresperioden. Väljer du att förnya hyresperioden efter de 6 första månaderna är de hyrorna förbrukade. Du kan alltså endast räkna av de hyror du betalat under aktuell hyresperiod var vid du genomför köpet. Sadelmagasinet kontaktar alla hyrestagare som närmar sig slutet på hyrperiod för att stämma av eventuellt köp eller ny hyresperiod, du riskerar aldrig att missa chansen att köpa loss sadeln och räkna av hyrorna. 

uthyrningsvillkor, återbetalning och ansvar

Sadeln ska återlämnas rengjord och i samma skick som när den hämtades ut, med undantag för normalt slitage. Skador på sadeln ska kompenseras i form av kostnader för reparation eller reducering av pris. Om sadeln är oanvändbar måste den bytas ut helt. Vi rekommenderar att hyrestagaren kontrollerar med sitt försäkringsbolag vad som gäller innan påbörjad hyra. Vid avtalets slut ska sadeln lämnas åter till butik. Hyrestagaren står för eventuella fraktkostnader om sadeln ska skickas. 

antares 1

5 skäl att hyra sadel!

Det finns fortfarande ett traditionellt tillvägagångssätt vid sadelköp. Sadeln köps och används tills den inte längre passar hästen, inte passar nya hästen eller ryttaren. 

Prova sadeln ordentligt innan köp

Hyrsystemet erbjuder en längre provperiod innan du bestämmer dig. Eller varför inte välja att endast hyra? Fördelarna är många. Via hyrsystemet har du alltid tillgång till en sadel som passar dig och din häst. 

En sadel för hästens bästa

Den rätta sadeln sparar dig onödiga veterinärkostnader, extra besök hos equiterapeuten och andra behandlande åtgärder som skulle kunnat förebyggas. Att alltid ha tillgång till en passande sadel hoppas vi ger dig fler effektiva träningstimmar. Med hyrkonceptet följer vi dig hela vägen, och stöttar när det behövs. 

Hästen förändras under sitt liv

Hästen förändras i muskulatur och hull under året, allt beroende på säsong, träning, hästens ålder, hälsa och många andra skäl. Kanske borde vi ändra tankesättet att en utprovad sadel alltid kommer passa hästen dessa faktorer till trots. Vårt mål är att hästen alltid ska ha en passande sadel och att anledningen till sadelbytet är förebyggande. Hyrkonceptet gör det lättare att byta sadel efter hästens behov. 

Själva sadeln är sällan en investering

Värdet på en ny sadel reduceras på samma sätt som en ny bil, till exempel när du kör ut ur butiken. Den kvalitetssadel som används kan å andra sidan behålla sitt värde om du tar hand om den väl. Sadeln kräver emellertid underhåll och hantering med bra balsam, omstoppning, byte av stroppar vid slitage, etc.

Mindre stress, ökat välbefinnande för häst och ryttare

Slipp stöket med att köpa sadel utan att ha provat den först. Inga fler lager av sadlar hemma som inte passar.  Inga fler “grisen i säcken” köp! Inga otrygga köpare eller för den delen, säljare!  På Sadelmagasinet finns det alltid ett brett urval av sadlar som väntar på att passa sitt nya ekipage! Det bästa av allt, byt när du vill!

se vårt sadelutbud

Boka tid för sadelutprovning

1 amerigo trans e1575402956463
logo prestige
childeric
5ae878ad119f7 EQUIPE logo
1 equest trans e1575756851849
5ae8716d9a6c9 images1
passier e1575415703820
logo antares sellier 1
renaissance 1
kent and masters logo
BlackCountrySaddle 600x315 e1575416417161
erreplus e1575756888521
logo black sadleM

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com