Vi hjälper dig att hitta rätt

Säkert sadelköp

Vi erbjuder möjligheten att hyra sadeln innan köp!

Sadlar

Se vårt utbud här!

Sadelutprovning

Boka tid här!

Sadelakademin

Information och studier om sadlar

Butiker

Öppettider / kontakt

köp av sadel

Var säker på att du hittat den perfekta sadeln! Hos oss kan du prova ut, låna hem samt hyra din sadel innan du bestämmer dig.

Vårt mål är att hjälpa dig hitta rätt sadel. Vår bästa kund är den som vill ta hand om sin häst. Det stora värdet för oss ligger i kundservicen, där Sadelmagasinet vill vara din tillförlitliga och proffessionella partner. Vi strävar efter att erbjuda branschens bästa service och mest högklassiga varumärken.

Oavsett om du letar ny eller begagnad sadel, får du alltid prova sadeln innan köp. Du har ett antal alternativ innan köp som hjälper dig hitta rätt sadel och känner dig trygg med köpet. Boka utprovning, låna hem själv och prova eller hyra månadsvis. Hyrsystemet har fungerat mycket väl då det behövs en längre provperiod för att se om en sadel kommer fungera i längden, eller då du är i behov av en sadel under en kortare period.

Vi har både högkvalitativa, beprövade märken, nya och begagnade sadlar samt sadlar på försäljningsuppdrag åt kund.

Sadlarna kontrolleras noggrannt inför försäljning. I butik görs en yttre kontroll av sadelns skick, stoppning samt serienummer som stäms av med kvitto/ägarbevis. Vi rekommenderar att sadlar äldre än 10 år gör en mer ingående koll av bom, främst de med träbom, vilket utförs av sadelmakare. Vi ser även chansen till försäljning som större om en äldre sadel blivit genomgången av sadelmakaren inför försäljningen. Ägaren till sadeln väljer självklart om denne vill göra sådan kontroll hos annan sadelmakare, då krävs uppvisande av protokoll/intyg signerat sadelmakaren att sadeln är i säjlbart skick i enlighet med våra villkor. Vi ansvarar inte för skador orsakade av slitage av köparen.

Vi säljer även sadeltillbehör till de flesta sadelmärken, dessa kan du hitta i vår webbshop!

Sadelutbudet på hemsidan är alltid uppdaterat och du navigerar enkelt fram till önskat utbud. Söker du något specifikt kan du lägga en bevakning så kontaktar vi dig när vi får in det du efterfågar.

OBS! Dessa villkor gäller endast vid postorderköp.

Nya varor
Distansavtalslagen gäller. Öppet köp lämnas i 14 dagar.

Sadlar
Du har rätt att pröva din nya sadel i samtliga gångarter, med försiktighet. Rid inte ute vid olämpligt väder, använd rent underlägg samt fäst stigläder under kåpan. Var noga med att inte repa sadeln med smuts på ridstövlar eller dragkedjor på stövlar och kläder. Om produkten returneras i synbart begagnat skick, förbehåller sig Sadelmagasinet rätten att göra avdrag på retursumman.

Du står för fraktkostnaden både tur och eventuellt retur. Instruktioner hur du gör vid retur bifogas alltid, annars kontakta butiken.

Innan vi kan skicka sadeln / sadlarna så får du gå in via denna länk och göra en ansökan om kortkredit, som ger oss säkerhet så vi kan skicka sadeln till dig.

Du har 7 dagar tid att prova sadeln. Om du vill behålla sadeln, betalar du sadel och frakt efterhand. Om du vill returnera sadeln, fakturerar vi frakt och returfrakt.

Sadlar eller andra varor som skickas med Bussgods, hamnar hos ombud etc. faktureras med 400 kr i mil- och tidsersättning då vi har långt att åka till Bussgods närmaste uthämtningsställe.

Tillbehör
Nya tillbehör ska returneras oanvända och i originalförpackning. Om produkten returneras i synbart begagnat skick, förbehåller sig Sadelmagasinet rätten att göra avdrag på retursumman.

Begagnade varor

Sadlar
Vi gör vårt bästa för att upptäcka skavanker och beskriva dem i ord och bild. Skulle du trots det inte vara nöjd får du returnera din vara. Du har alltid öppet köp i 7 dagar (räknat från avsändardagen) vid sändning av varorna. Behöver du några dagar längre går det oftast bra om du meddelar detta innan den ordinarie öppet köp perioden har gått ut.
Det är viktigt att du meddelar att du vill returnera varorna innan du skickar tillbaka dem.
Du står för fraktkostnaden både tur och eventuellt retur. Instruktioner hur du gör vid retur bifogas alltid.

Sadlar eller andra varor som skickas med Bussgods faktureras med 400 kr i mil- och tidsersättning då vi har långt att åka till Bussgods närmaste uthämtningsställe.

 

Köpvillkor från butiken

När du lånar hem sadlar från butiken eller har varit på sadelutprovning så har du 4 dagar på dig att prova sadlarna. Om du är osäker efter den tiden, kan du även hyra sadel om det är butikens egna sadel.

 

Tillbehör:

Öppet Köp gäller EJ för tillbehör köpta i butik.  Bytesrätt inom 7 dgr vid oanvänd vara. Vid köp av sadel får du 15% rabatt på tillbehör att använda vid 1 köp, antingen i butik eller via en engångskod i webbshopen, detta erbjudande gäller i 7 dagar från och med köpet av sadeln.

LÅNA HEM SADLAR
 • Du är varmt välkommen att låna hem sadlar för att prova på din häst. För att låna hem sadlar från butiken behöver du veta väl vad det är du söker och behöver. Vi hjälper gärna till och kommer med förslag och ideér, men tänk på att sadelinpassning kan vara nog så svårt med häst, ryttare och sadel på plats och ännu svårare när man inte har tillgång till hästen.

  Låna själv i butik

   

  Du får låna max. 3 sadlar (max 2 nya sadlar) åt gången i fyra dagar. Kostnaden är 100 kr per sadel. Passar inte de sadlarna du lånade hem får du byta sadlar en gång för samma kostnad.  Vill du prova dem längre eller kommer tillbaka försent så kostar det 50 kr/dag och sadel. Kontakta alltid butiken vid försenad återlämning!

  Vi vill att du är varsam om våra sadlar, Självklart får du rida i dem med stigläder. Vår inställning är att man måste prova en sadel ordentligt för att veta att den passar!

  Du får gärna torka av sadlarna innan du lämnar de åter, Men gör INTE rent sadlarna med glycerintvål då det kan skada vissa sadlar.

  Vi förbehåller oss rätten att neka till lån.

   

  Inför ditt besök

  Vår ambition är givetvis att visa upp alla begagnade sadlar på hemsidan. Ibland händer det att en kund inte hittar sadeln från webbsidan i butiken, vilket kan bero på att sadeln redan är utlånad, såld eller att webbsidan inte har hunnit uppdaterats.

  Ett gott råd: mejla alltid butiken innan du åker för att titta på en specifik sadel eller boka sadel via vår websida. Sadeln är reserverad när du fått en bekräftelse av oss. Du måste logga in först före bokning. Om du har lämnat in försäljningssadel eller lånat sadlar tidigare har du redan ett kundkonto. Användarnamn är din emailaddress. Du kan skapa nytt lösenord via länken “Glömt lösenord”.

  Välkommen!

BOR DU LÅNGT BORT?

Vi skickar gärna. Frakten för en sadel till dig kostar 260 kr och eventuell returfrakt kostar 260 kr (För två sadlar 380 kr,eventuell returfrakt kostar 380 kr). Du kan ha sadeln i 7 dagar. Betalning gör vi upp i efterhand (kreditupplysning tas). Bor du i Stockholm och vill prova en sadel från Sjöbobutiken eller vise versa står du som kund själv för frakten av sadeln. Denna skickas direkt till ditt DHL ombud. Du kan däremot återlämna sadeln i den butik som passar dig.

Beställ sadeln/sadlarna du vill prova via vår websystem. Du måste logga in först. Om du har haft försäljningssadel eller om du har lånat sadlar förut,  har du redan ett kundkonto. Användarnamn är din emailaddress. Du kan söka nytt lösenord via länken “Glömt lösenord”. Berätta gärna vilket betalningsalternativ som du vill använda om du ska behålla sadeln efter att du provat den. Om du inte vill behålla sadeln så skickar du tillbaka den med bifogad retur sedel.   Tips; Du kan följa paketet via appen Mina Paket!

SADELUTPROVNING

Ta fram det bästa av din häst och dig själv!

Förr i tiden köpte man en sadel och utgick från att den passade och att den så skulle göra resten av hästens liv. Idag vet vi att hästar växer och ändrar form när vi tränar dem. Med en rätt inpassad sadel ger man hästen de bästa förutsättningarna att arbeta rätt och röra sig fritt. Det är även viktigt att du som ryttare placeras rätt i sadeln så att du kan inverka med små lätta hjälper och vara ett med hästen. Vi provar i huvudsak ut sadlar över 10 000 kronor.

Vi erbjuder sadelinpassning till dig och din häst. För oss spelar det ingen roll om du vill kontrollera din nuvarande sadel eller är intresserad av att köpa en ny eller begagnad. Om du vill tar vi med oss 8-12 sadlar som kan tänkas passa din häst för provning. Vi har ett stort lager nya och begagnade begagnade sadlar. Du är också välkommen med din häst till vår butik på Angarns Rörby Gård i Vallentuna eller Åsums Gård i Sjöbo. Du kan provrida i ridhuset med våra professionella sadelutprovare. Efter utprovningen har du möjlighet att ha sadeln/sadlarna hemma för påseende 5 dagar, har sadeln/sadlarna inte återlämnats inom 7 dgr från utlåningstillfället kommer sadeln/sadlarna faktureras i sin helhet. Känner du dig osäker har du möjlighet att hyra sadeln, om det är en sadel som butiken äger, se vårat erbjudande om hyrsystem.

Du kan boka tider för sadelinpassningar i Angarn och i Sjöbo [här]

VID AVBOKNING SENARE ÄN 24 H INNAN UTSATT TID FAKTURERAS HALVA PROVNINGSAVGIFTEN.

Sadelutprovare

Angarns Rörby Gård

Ellinor Engeström är utbildad och certifierad av UPH. Telefon: 070-888 49 34, email: ellinor@sadelmagasinet.se

Ewa Cederlöf är utbildad hos Nordiska Sadelmakarkåren vilket är den svenska motsvarigheten till ovanstående utbildning. Ewa har stor erfarenhet av en mängd olika märken. Telefon: 0709-28 44 95, email: ewa@sadelmagasinet.se

Camilla Andersson har flerårig erfarenhet av sadelutprovningar. Camilla har även hon gått utbildning hos Peter Winslow och har flertalet utbildningar/kurser från bl.a. Prestige, Draupnir och Equipe och har certifikat från Bates och Wintec. Telefon: 070-665 65 39, email: camilla@sadelmagasinet.se

Anna Isberg  är utbildad sadelmakare på Tärnsjö Sadelmakeriskola. Telefon: 070-7147291 email: isbergsadelmakeri@gmail.com 

Sjöbo

Sophie Öhgren är utbildad och certifierad av UPH. Jobbar aktivt med häst, ryttare och sadel. Sophie utgår ifrån butiken i Sjöbo! Telefon: 070 590 01 32, email: sophie@sadelmagasinet.se 

Prislista:

Sadelinpassning – i Butiken: Gäller för en typ av sadel. Önskas fler än en typ av sadel utprovad (t ex. både hopp- och dressyrsadel) till samma häst tillkommer 600 kr/sadel.

Vardagar 09:00-17:00 : 1 000 kr Vardagar från kl 17:00 samt helger och röda dagar: 1 500 kr

Sadel inpassning i samband med stoppning 600 kr Kontroll av nuvarande/hyrd sadel 600 kr

Sadelinpassning – Hembesök: Gäller för en typ av sadel. Önskas fler än en typ av sadel utprovad (t ex. både hopp- och dressyrsadel) till samma häst tillkommer 600 kr/sadel.

Vardagar 09:00-17:00 : 2 000 kr Vardagar efter kl 17:00 samt helger: 2 500 kr

Avgiften avser ett besök. I de fall där ett återbesök krävs tex om kundens önskemål ändras eller omständigheter som inte kan påverkas av sadelinpassaren uppstår debiteras återbesök med 1000kr.

Reseersättning räknat från och till butiken  50 kr/mil tillkommer till alla besök.

Kontroll av befintlig sadel – Hembesök: Vardagar 09:00-17:00: 800 kr. Vardagar efter kl 17:00 samt helger: 1200 kr

Reseersättning 50kr/mil tillkommer.

Rådgivning – På plats i stall: Startkostnad 300 kr och då ingår 15 minuters rådgivning. Därefter 200 kr per påbörjad 15-minuters period. Denna taxa tillämpar vi till exempel när vi är ute på bokade besök och stallkompisen kommer på att hen också behöver hjälp/rådgivning om sin sadels lämplighet. Reseersättning delas mellan stallkamraterna.

OBS!

Vid sadelutprovning gör utprovaren en bedömning kring vilken eller vilka sadlar som passar häst och ryttare. Det är alltid kundens ansvar att fatta beslut om att köpa eller hyra en sadel.

Vi rekommenderar alltid att du provar sadeln ett antal gånger i hemmamiljö efter utprovning, för att på bästa sätt känna efter att sadeln är fortsatt bra. Då hinner du träna för din tränare eller konsultera din equiterapeut för att känna dig säker med ditt köp.

Känner du dig fortsatt osäker efter lånetiden rekommenderar vi hyrkonceptet för längre provperiod.

Vi lämnar alltid en provperiod innan köp. Vare sig du lånar hem själv från butik eller tagit hjälp av utprovare. Fakturor har 7 dagars betalperiod.

Om du efter en tids hyra eller köp av sadel upptäcker att sadeln inte längre passar bra ser vi gärna att du kontaktar din eventuella utprovare eller butiken för uppföljning. Sadelmagasinet ansvarar ej för skador orsakade till följd av användning av sadlar.

Om det vid utprovningstillfället inte går att prova ut en korrekt sadel, försöker vi alltid ge förslag på vilken typ av sadel du bör leta efter och kan vid behov återkoppla när detta åter finns i butik. Det smidigaste sättet är att lägga en bevakning av en viss sadel via hemsidan.

Om sadeln inte skulle passa returneras den till någon av våra butiker inom 7 dagar från utprovningstillfället, så vida inget annat avtalats på förhand. Behöver sadeln skickas tillbaka kontakta butiken så hjälper vi dig.

 

Amerigo3
Följ nedanstående instruktioner vid provning av våra sadlar

När du bokar sadlar för provning samtycker du till att följa instruktionerna kring hantering och skötsel av sadlarna.

Hantera och transportera våra sadlar med försiktighet

 • Förvara sadeln på ett säkert sätt, på en hängare eller sadelbock i torrt utrymme
 • Använd kläder som inte kan repa eller skada sadeln vid provning
 • Förvara sadeln i ett låst utrymme som inte kan nås av te.x. katter
 • Vid byte av koppjärn, lägg sadeln på mjukt underlag och var noga vid ihopsättning av sadeln så alla delar sitter rätt
 • Kom ihåg att du är fullt ansvarig för sadlarna under tiden du har dem hemma på prov och kan bli ersättningsskyldig för eventuella skador

När du returnerar sadeln

 • Lämna tillbaka sadeln rengjord, använd ej glyceringtvål. Kontakta butiken för råd om du känner dig osäker.
 • Om sadeln inte återlämnas inom den överenskomna tiden, eller om du inte fått klartecken från butiken att förlänga provperioden har vi rätt att debitera sadelns fulla pris.

Villkor, ansvar och återlämning

 • Sadeln är säljarens egendom tills dess att den är fullt betald.
 • Överträdelse av avtalsvillkor, utebliven betalning leder automatiskt till inkassoåtgärd.
 • Vi anmäler stulna sadlar till polis.

 

se vårt sadelutbud

Boka tid för sadelutprovning

1 amerigo trans e1575402956463
logo prestige
childeric
5ae878ad119f7 EQUIPE logo
1 equest trans e1575756851849
5ae8716d9a6c9 images1
passier e1575415703820
logo antares sellier 1
renaissance 1
kent and masters logo
BlackCountrySaddle 600x315 e1575416417161
erreplus e1575756888521
logo black sadleM

Sadelmagasinet
Angarn

076-3194880
butik@sadelmagasinet.se

Angarns Rörby 201, 186 91 Vallentuna

Sadelmagasinet
Sjöbo

073-5436686
info@sadelmagasinet.se

Kumlatoftavägen 192-96), 27593 Sjöbo

SAMARBETE I FINLAND:  Satula.com |  www.satula.com